ON ENS PODEU TROBAR?

c/Prat de la Riba s/n
43812 Rodonyà

977.62.83.52
e3005571@xtec.cat

dimecres, 30 d’octubre del 2013

RECORDATORI

Tal i com us vam avançar al calendari escolar, us recordem que divendres 1 de novembre i dilluns 4 de novembre no hi haurà classe ja que divendres és festiu i dilluns és festa de lliure disposició.

dilluns, 28 d’octubre del 2013

JA HA ARRIBAT LA TARDOR!

CASTANYADA 2013


DIMARTS 29 I DIMECRES 30
Els alumnes de l'escola faran els panellets.

DIJOUS 31
Podeu portar llenya seca, branques i branquillons, per torrar les castanyes.

Matí: 
Taller, jocs i contes per cicles.
premis del Concurs de Halloween.

Tarda: A partir de les 15:45 h
Pares, avis, germans, ... esteu tots convidats a gaudir de la petita actuació de la tardor, preparada amb molta il·lusió, i a tastar els panellets i les castanyes.

Els alumnes de 6è, vestits de castanyers i castanyeres, vendran números d'un sorteig proviatge final de curs.

A les 16:30h podreu recollir als vostres fills/es com cada dia.

L'AMPA COL·LABORA AMB LA FESTA DE LA CASTANYADA

*SI PLOU EL FESTIVAL OBERT A LES FAMÍLIES, S'ANUL·LARÀ

A la pàgina edu365 hi ha un apartat dedicat a la castanyada 2013, on hi ha activitats i jocs relacionats amb aquesta festa.


diumenge, 20 d’octubre del 2013

VACUNES A 6è

Com cada any, el Departament de Salut procedirà a administrar les vacuns a l'escola segons el calendari de vacunacions. 
Les vacunes que s'administren al alumnes de 6è de Primària són:
  • Vacuna contra el virus del papil·loma humà (VPH); s'administra en tres en tres dosis i únicament a les noies.
  • Vacuna antihepatitis A+B; s’administra en tres dosis. En el cas de que el vostre fill o filla ja estigui vacunat contra alguna d’aquestes dues infeccions, es procedeix a vacunar contra la que manqui. 
  • Vacuna antivaricel·losa; s’administra en dues dosis a aquells nois o noies que no hagin passat la malaltia ni hagin rebut la vacuna. En el cas de que el vostre fill o filla estigui vacunat amb una dosis només se li administrarà la segona. 
L’objectiu de la vacunació a l’escola és facilitar l’accés a la vacunació i continuar amb el 
calendari de vacunacions que s’inicia a la infància. Per aquest motiu, és molt important la 
vostra col·laboració.


A la nostra escola el primer dia serà el dimarts 22 d'octubre.
És imprescindible que aquest dia la vostra filla o fill porti el carnet de salut o el carnet de vacunació per anotar-hi les dosis administrades i revisar la informació de la vacunació que hi consta. 
 
Per a més informació podeu consultar el web del Departament de Salut (Canal Salut) o 
trucar al telèfon 061 del CatSalut Respon: 
 

ANEM A PRADES!

Els alumnes d’Educació Infantil de l’escola el pròxim 23 d’octubre anirem a Prades a fer l’activitat “La Roca Foradada”.
En aquesta sortida els nens i nenes observaran el bosc i els seus elements (arbres, fulles, friuts i roques), a més a més cercaran indicis de la vida animal com restes de menjar, cant dels ocells, … fent una observació directa. Com que estem dins l’estació de la Tardor i molt aprop de la Castanyada, podran identificar el castanyer i el seu fruit.

bloc.educastur.es
bloc.educastur.es











Per realitzar aquesta sortida cal portar:
  •     Xandall de l’escola
  •     Calçat còmode
  •     Motxilla petita
  •    Gorra pel sol si s’escau
  •    Anorac o roba d’abric si s’escau
  •  Esmorzar 
  •   Dinar (casa o escola)
  •  Aigua
  •  UNA OUERA DE CARTRÓ DE LES DE SIS OUS. 

dimecres, 16 d’octubre del 2013

PRAGRAMACIÓ DEL CINC - Cinema Infantil en Català

A l'escola ens ha arribat la programació del CINEMA INFANTIL EN CATALÀ pels mesos d'octubre, novembre i desembre. Aquest cicle de sessions de cinema en català està impulsada per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística, institucions locals, cinemes i entitats.


A continuació us deixem l'enllaç on podeu trobar la relació del cinemes i les diferents programacions. 

Cinemes i programacions




dimarts, 15 d’octubre del 2013

SORTIDA A TARRAGONA

El passat divendres 11 d'octubre els alumnes de Primària de l'escola vam anar a Tarragona a fer una sortida d'un dia preparada pel Camp d'Aprenentatge.
Els alumnes de Cicle Inicial i Cicle Mitja van fer una activitat sobre el Pont del Diable. Durant l'activitat ens van explicar la llegenda, van saber per a què servia un aqüeducte, van completar un trencaclosques o construir un aqüeducte amb petites peces de fusta (pilars, arcs i specum), van cercar diferències entre la imatge que els hi presentaven i el monument i sobretot van gaudir de l’entorn.



Els alumnes de Cicle Superior van anar a visitar les Muralles, l'Amfiteatre, el Circ i el Museu. Amb l'elaboració del dossier van comprendre l’origen de la vida de la ciutat en època romana i la complexitat en la seva defensa. Un cop arribats a l'Amfiteatre van poder observar la construcció arquitectònica, la seva forma i el seus elements. Es va parlar dels diferents espectacles que s’hi realitzaven, de les figures dels gladiadors i de la importància de les escoles de gladiadors i de les grans sumes de diners que es movien.

dilluns, 14 d’octubre del 2013

PROVES D'AVALUACIÓ DIAGNÒSTICA


Entre el dia 14 i 25 d'octubre, els alumnes de 5è de la nostra escola realitzaran les proves d'avaluació diagnòstica proposades pel Departament d'Ensenyament.

Aquesta avaluació diagnòstica és una avaluació de caràcter orientador i formatiu per als centres. No determina, per tant, l’expedient acadèmic individual de l’alumnat.

L’avaluació diagnòstica ha de permetre avaluar l’assoliment de la competència comunicativa lingüística i de la competència matemàtica al final del cicle mitjà d’educació primària. 

L’avaluació diagnòstica, conjuntament amb altres indicadors, ha de permetre als centres analitzar, valorar i reorientar, si cal, la pràctica docent dels primers cursos de cada etapa educativa per aconseguir la formació i els aprenentatges que estableix el currículum. 

Per tal de proporcionar als centres un instrument homogeni de mesura, l’elaboració de les proves i les pautes per a l’administració i la correcció són externes. Això no obstant, l’administració, la correcció i l’anàlisi de resultats de les proves són a càrrec dels equips docents dels centres.

Estructura de les proves
Competència comunicativa lingüística
Hi ha un quadern independent per a cadascuna de les proves: la de llengua catalana, la de llengua castellana i la de la varietat aranesa de la llengua occitana, que només s’administra a l’Aran. A cada quadern hi ha:

·         dos textos amb preguntes de comprensió lectora
·         ítems d'ortografia, morfologia i lèxic
·         exercicis d'expressió escrita: dues redaccions breus 

En la major part de les preguntes, cal triar la resposta correcta entre quatre opcions. Hi ha preguntes on s'ha de marcar si una afirmació és vertadera o falsa i n'hi ha alguna de resposta oberta, en què cal escriure una resposta breu.

Competència matemàtica
La prova de competència matemàtica inclou activitats referides a:

·         numeració i càlcul
·         espai, forma i mesura
·         relacions i canvi

Hi ha preguntes que demanen triar la resposta correcta entre tres o quatre opcions. N'hi ha  d'altres de resposta oberta i d'altres on s'ha de justificar la resposta donada prèviament.


Els criteris d'avaluació, les proves d'avaluació aplicades en cursos anterior i altra informació, ho podeu trobar a la pàgina web del Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu.

dijous, 3 d’octubre del 2013

ANEM A TARRAGONA!

Els alumnes de Primària de l’escola el pròxim 11 d’octubre anirem a Tarragona a fer diverses activitats del Camp d’Aprenentatge deTarragona.
  • Els alumnes de cicle inicial i cicle mitjà faran l’activitat al Pont del Diable.
Wikimedia
  • Els alumnes de cicle superior aniran a veure les Muralles, l’Amfiteatre i el Circ Romà.

    www.xtec.cat

    www.xtec.cat

    www.xtec.cat


    Per realitzar aquesta sortida cal portar:
    -    -  Xandall de l’escola
    -  Calçat còmode
    -  Motxilla petita
    -  Esmorzar
    -  Dinar
    -  Aigua