ON ENS PODEU TROBAR?

c/Prat de la Riba s/n
43812 Rodonyà

977.62.83.52
e3005571@xtec.cat

dilluns, 6 de maig del 2013

COMPETÈNCIES BÀSIQUES 2013


Demà dimarts 7 de maig i dimecres 8, els alumnes de 6è de l'escola fan les proves de COMPETÈNCIES BÀSIQUES. 
Aquestes proves es passen a tots els alumnes de 6è de Catalunya i es basen en les competències bàsiques lingüístiques i matemàtiques que cal haver assolit en acabar aquesta etapa educativa. 
La prova està formada per quatre quaderns: competència lingüística en llengua catalana, competència lingüística en llengua castellana, competència lingüística en llengua estrangera i competència matemàtica. 
Les proves de dimarts són de llengua catalana i de matemàtiques. Dimecres, serà el torn  d'avaluar la llengua castellana i la llengua estrangera. 

Les proves en competència lingüística en llengua catalana i castellana avaluen:

- La comprensió lectora mitjançant ítems tancats que avaluen els processos d'obtenció d'informació i d'interpretació.
- L'expressió escrita mitjançant ítems tancats de competència lingüística (lèxic i morfosintaxi) i mitjançant una composició escrita on s'avaluen els aspectes formals (lletra,espais, marges), la competència discursiva (coherència i adequació) i la competència lingüística.
- L'ortografia també mitjançant un dictat, en el qual s'ha d'escriure paraules en uns espais buits.

La prova de competència lingüística en llengua estrangera avalua:

- La comprensió lectora i la comprensió oral mitjançant ítems tancats que avaluen els processos d'obtenció d'informació i d'interpretació.
Enguany, com a novetat, s'avalua també l'expressió escrita, amb l'elaboració d'una breu producció, pautada i contextualitzada, el tema de la qual està relacionat amb la informació personal bàsica, la família i el lleure. Es mesura la comptència discursiva (coherència i adequació, guiades pel plantejament de l'activitat) i la competència lingüística (lèxic, morfosintaxi, ortografia de nivell bàsic).

La prova de competència matemàtica avalua:

- L'habilitat de l'alumnat per comprendre, utilitzar i relacionar els números, produir i interpretar diferents tipus d’informació matemàtica, aplicar un coneixement sobre aspectes quantitatius i espacials de la realitat, i entendre i resoldre problemes i situacions relacionats amb la vida quotidiana. Ho fa amb ítems referits a:
- Numeració i càlcul
- Espai, mesura i lectura de gràfics
- Relacions i canvi


Per més informació podeu anar a la pàgina web del Departament d'Ensenyament de Catalunya. 




DES DE L'ESCOLA US DESITGEM MOLTA SORT!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada