ON ENS PODEU TROBAR?

c/Prat de la Riba s/n
43812 Rodonyà

977.62.83.52
e3005571@xtec.cat

dilluns, 5 de maig del 2014

COMPETÈNCIES BÀSIQUES 6è

Demà dimarts 6 de maig i dimecres 7, els alumnes de 6è de l'escola fan les proves de COMPETÈNCIES BÀSIQUES. 
Aquestes proves es passen a tots els alumnes de 6è de Catalunya i es basen en les competències bàsiques lingüístiques i matemàtiques que cal haver assolit en acabar aquesta etapa educativa. 
La prova està formada per quatre quaderns: competència lingüística en llengua catalana, competència lingüística en llengua castellana, competència lingüística en llengua estrangera i competència matemàtica. 
Les proves de dimarts són de llengua catalana i de matemàtiques. Dimecres, serà el torn  d'avaluar la llengua castellana i la llengua estrangera. 
 

Aquest any els formularis incorporen novetats en el sistema de resposta. Els quaderns amb les graelles actualitzades també les podeu consultar al web del departament.  
 
Les proves en competència lingüística en llengua catalana i castellana avaluen:

- La comprensió lectora mitjançant ítems tancats que avaluen els processos d'obtenció d'informació i d'interpretació.
- L'expressió escrita mitjançant ítems tancats de competència lingüística (lèxic i morfosintaxi) i mitjançant una composició escrita on s'avaluen els aspectes formals (lletra,espais, marges), la competència discursiva (coherència i adequació) i la competència lingüística.
- L'ortografia també mitjançant un dictat, en el qual s'ha d'escriure paraules en uns espais buits.

La prova de competència lingüística en llengua estrangera avalua:

- La comprensió lectora i la comprensió oral mitjançant ítems tancats que avaluen els processos d'obtenció d'informació i d'interpretació.
Enguany, com a novetat, s'avalua també l'expressió escrita, amb l'elaboració d'una breu producció, pautada i contextualitzada, el tema de la qual està relacionat amb la informació personal bàsica, la família i el lleure. Es mesura la comptència discursiva (coherència i adequació, guiades pel plantejament de l'activitat) i la competència lingüística (lèxic, morfosintaxi, ortografia de nivell bàsic).

La prova de competència matemàtica avalua:

- L'habilitat de l'alumnat per comprendre, utilitzar i relacionar els números, produir i interpretar diferents tipus d’informació matemàtica, aplicar un coneixement sobre aspectes quantitatius i espacials de la realitat, i entendre i resoldre problemes i situacions relacionats amb la vida quotidiana. Ho fa amb ítems referits a:
- Numeració i càlcul
- Espai, mesura i lectura de gràfics
- Relacions i canvi


Per més informació podeu anar a la pàgina web del Departament d'Ensenyament de Catalunya. 

http://www20.gencat.cat/portal/site/ensenyament/menuitem.2a476b330bb21681c65d3082b0c0e1a0/?vgnextoid=968d5d78d699f310VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD 


DES DE L'ESCOLA US DONEM MOLTS ÀNIMS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada