ON ENS PODEU TROBAR?

c/Prat de la Riba s/n
43812 Rodonyà

977.62.83.52
e3005571@xtec.cat

dimarts, 2 d’abril del 2013

TALLER DE CONSUM RESPONSABLE


Els dies 18 i 19 de març, s’han realitzat tot un seguit de tallers i activitats relacionades amb el consum responsable
Una de les tasques de l’OCIC de l’Alt Camp és la formació en temes de consum, és un servei que vol afavorir i potenciar la presència de l’educació del consum dins l’àmbit educatiu. En gairebé tots els actes que fem diàriament, el consum hi és present: quan ens rentem la cara, quan fem una trucada, quan encenem el llum, etc.
Davant d’aquest fet tan quotidià, no només són necessàries mesures polítiques i legislatives que protegeixin els drets i deures de les persones consumidores, sinó que també cal educar perquè els ciutadans prenguin consciència de la pròpia condició de persones consumidores, a fi que coneguin quins són els seus drets i els seus deures.

Educar en consum és una oportunitat per formar infants i joves crítics, actius i responsables. Una eina per ajudar les persones a construir la seva manera de situar-se davant del món.
Tots els alumnes de Les Comes, des del més petit al més gran, han participat en diferents tallers i activitats sobre temàtiques variades del consum com el joc i les joguines, les joguines netes i les joguines brutes, la publicitat i les marques, els centres comercials i les botigues de barri, etc. A més dels tallers que es realitzen des de l’OCIC de l’Alt Camp, els alumnes fan activitats prèvies i posteriors als tallers durant tota la setmana.
El projecte és el primer any que es realitza a l’Escola Les Comes, però l’objectiu és que cada any es dediqui una setmana a treballar el consum responsable, amb la col·laboració de l’OCIC de l’Alt Camp. L’OCIC de l’Alt Camp fa anys que realitza tallers a les escoles, no obstant això, des del 2011 ofereix un projecte conjunt de tallers sobre temàtiques variades, altres escoles com l’Enxaneta i la Candela de Valls, i l’escola de Vila-rodona i la Riba ja se’n beneficien. Des de l’OCIC de l’Alt Camp es preveu que noves escoles participin en la proposta. 

Setmanari El Vallenc del 27 de març. 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada