ON ENS PODEU TROBAR?

c/Prat de la Riba s/n
43812 Rodonyà

977.62.83.52
e3005571@xtec.cat

dilluns, 14 d’octubre del 2013

PROVES D'AVALUACIÓ DIAGNÒSTICA


Entre el dia 14 i 25 d'octubre, els alumnes de 5è de la nostra escola realitzaran les proves d'avaluació diagnòstica proposades pel Departament d'Ensenyament.

Aquesta avaluació diagnòstica és una avaluació de caràcter orientador i formatiu per als centres. No determina, per tant, l’expedient acadèmic individual de l’alumnat.

L’avaluació diagnòstica ha de permetre avaluar l’assoliment de la competència comunicativa lingüística i de la competència matemàtica al final del cicle mitjà d’educació primària. 

L’avaluació diagnòstica, conjuntament amb altres indicadors, ha de permetre als centres analitzar, valorar i reorientar, si cal, la pràctica docent dels primers cursos de cada etapa educativa per aconseguir la formació i els aprenentatges que estableix el currículum. 

Per tal de proporcionar als centres un instrument homogeni de mesura, l’elaboració de les proves i les pautes per a l’administració i la correcció són externes. Això no obstant, l’administració, la correcció i l’anàlisi de resultats de les proves són a càrrec dels equips docents dels centres.

Estructura de les proves
Competència comunicativa lingüística
Hi ha un quadern independent per a cadascuna de les proves: la de llengua catalana, la de llengua castellana i la de la varietat aranesa de la llengua occitana, que només s’administra a l’Aran. A cada quadern hi ha:

·         dos textos amb preguntes de comprensió lectora
·         ítems d'ortografia, morfologia i lèxic
·         exercicis d'expressió escrita: dues redaccions breus 

En la major part de les preguntes, cal triar la resposta correcta entre quatre opcions. Hi ha preguntes on s'ha de marcar si una afirmació és vertadera o falsa i n'hi ha alguna de resposta oberta, en què cal escriure una resposta breu.

Competència matemàtica
La prova de competència matemàtica inclou activitats referides a:

·         numeració i càlcul
·         espai, forma i mesura
·         relacions i canvi

Hi ha preguntes que demanen triar la resposta correcta entre tres o quatre opcions. N'hi ha  d'altres de resposta oberta i d'altres on s'ha de justificar la resposta donada prèviament.


Els criteris d'avaluació, les proves d'avaluació aplicades en cursos anterior i altra informació, ho podeu trobar a la pàgina web del Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada